Search
Close this search box.

U DANE VIKENDA Policija u prometu evidentirala 47 prekršaja, najviše ih se odnosilo na prekoračenje dozvoljene brzine

Rezultati pojačanih mjera u prometu
Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 47 prekršaja, od čega ističemo šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 24 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.
Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 8. srpnja 2022. oko 20.15 sati u mjestu Filipovac gdje su policijski službenici prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 26-godišnji vozač pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest), a također je utvrđeno kod sebe nije imao vozačku dozvolu.
Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 26-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 10.300,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Izvor: PU požeško-slavonska

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Zoran Vakula i pleternički školarci
Komemoracija u Ruševu
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali