Search
Close this search box.

U STOŽERU HDZ-A PREDSTAVLJENI NESLUŽBENI REZULTATI IZBORA ZA EU PARLAMENT U NAŠOJ ŽUPANIJI Za HDZ je glasovalo oko 50 posto birača – A.Jozić: „Predsjednik stranke nam čestita na uistinu impresivnim rezultatima”

Hrvatska demokratska zajednica je ostvarila uvjerljivu pobjedu na jučerašnjim izborima za EU parlament – građani Hrvatske birali su 12 zastupnika a ta je stranka osvojila 6 mandata, dva više nego prije pet godina. HDZ je bio uspješan i u Požeško-slavonskoj županiji o čemu su članstvo u Stožeru u Požegi izvijestili predsjednik GO HDZ Požega dr.sc.Borislav Miličević i predsjednica ŽO Antonija Jozić.

– U ime Hrvatske demokratske zajednice Grada Požege zahvaljujem se svim sugrađankama i sugrađanima koji su prepoznali važnost europskih izbora i izašli na birališta. Posebno zahvaljujem onima koji su dali povjerenje kandidatima HDZ-a. Ponosan sam na rezultate koje smo kao organizacija HDZ-a ostvarili podržavajući naše kandidate: ove godine smo negdje na 43 posto. Stoga još jednom svim članovima i članicama HDZ-a koji su bili uključeni u ovu dugu kampanju, zahvaljujem na uloženom vremenu i trudu a čestitam i Županijskoj organizaciji na postignutim rezultatima na županijskoj razini – kazao je B.Miličević.
Predsjednica ŽO HDZ-a Antonija Josić se najprije zahvalila svim članovima stranke koji su na terenu, u gradovima i općinama, radili na pripremanju izbora a potom i onima koji su izašli na izbore i dali glas ovoj stranci.
– Sa zadovoljstvom možemo izvijestiti da je HDZ na ovim izborima na području cijele Požeško-slavonske županije ostvario oko 50 posto glasova, ali, moramo uzeti u obzir da su ovo naši rezultati s terena i da službeni rezultati mogu biti nešto manji ili veći. HDZ je ostvario preko 6400 glasova, SDP preko 2400 što znači da smo u plusu oko 4000 glasova. Domovinski pokret je dobio oko 900 glasova. Što se tiče postotka koje je Hrvatska demokratska zajednica ostvarila po gradovima i općinama, oni su slijedeći: u Požegi, kako je već rekao predsjednik GO, 43 posto i na tome im čestitam. U Pleternici smo dobili 63 posto, Pakracu 53 posto, Lipik ima 46 a Kutjevo 43 posto. Što se tiče općina, Velika je na 46 posto, Jakšić na 47, Brestovac 58, Kaptol je na 53 i Čaglin 51 posto. To u konačnici znači, da smo došli na onih oko 50 posto. Ja sam upravo o svemu izvijestila predsjednika HDZ-a, on vas pozdravlja i čestita nam na uistinu impresivnim rezultatima – rekla je A.Jozić.

Službeni rezultati DIP-a, objavljeni iza 23 sata, uz manje promjene potvrdili su podatke s terena, koje je članovima HDZ-a predstavila predsjednica Jozić: za HDZ je glasovalo 6539 građana ili 48,50 posto, za SDP 2672 ili 19,82 posto a svoj glas DP-u je dalo 1039 građana ili njih 7,70 posto.
Izlaznost na birališta u Požeško-slavonskoj županiji je bila 22, 68 posto.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Hrvatska – Italija na Trgu bećarca
Blagoslov novih zvona u Župi sv. Ivana Krstitelja
Bodrenje Vatrenih na Trgu bećarca
Misa povodom Dana hrvatskih branitelja Požege
Festival graševine u Kutjevu