Search
Close this search box.

VEČERAS U POŽEGI I PLETERNICI Tribina, promocija knjige, promoviranje glazbenog albuma i dokumentarac

U Požegi i Pleternici za večeras je najavljeno nekoliko različitih događanja pa, ovisno o sklonostima, birajte.
Udruga dragovoljaca i ratnih veterana Domovinskog rata, ogranak Grada Pleternice večeras organizira tribinu o stradanju Hrvata u Domovinskom ratu na području Banovine pod nazivom „Spomen obilježja Domovinskog rata od 1991. do 1995.godine na području Sisačko-moslavačke županije”. O ovoj temi govorit će umirovljeni pukovnik Ivica Pandža Orkan i profesorica na Filozofskom fakultetu u Zagrebu doc.dr.sc. Sanja Lončar. Skup će se održati u IC Terra Panonica od 18 sati.

U Gradskoj knjižnici požega danas će biti dva skupa. Prvi od njih je Promocija knjige i predavanje “Teorije zavjere 21. stoljeća”, Velimir Grgić u 17 sati a drugi Promocija albuma Looked Green u 19 sati. Knjiga “Teorije zavjere 21. stoljeća” jednostavan je, pregledan, kronologijski i problematski vodič u potrazi za istinom u moru informacija i dezinformacija. Obrađuju se najpoznatije teorije zavjere poput cjelokupne priče o pandemiji koronavirusa, 5G mreže, ponešto o QAnonu, ravnoj zemlji te pticama koje zapravo “ne postoje”. Promocija debitantskog albuma sastava, Looked Green donosi 11 autorskih pjesama “praćenih sirovom energijom električnih gitara i ritmom bubnjeva uz dominaciju iluminacijskih solo gitarskih dionica”.
U sklopu  prigodnog programa u povodu 49. obljetnice udruge GFR film-video iz Požege, gledatelji će od večeras do nedjelje imati priliku pogledati tri nagrađena filma iz  produkcije ove Udruge. To su dokumentarni filmovi snimljeni u Požegi, sa zanimljivim sugovornicima o zanimljivim temama. Zbog epidemiološke situacije, bit će prikazani vikendom u vidu projekcija na daljinu (online) u požeškom Art kinu. Filmove možete  besplatno pogledati na web-stranici: www.crominute.hr/hr/art-kino.

Pripremila: V.Milković

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali
Blagoslov hrane u Pleternici
Uskrsni sajam i podjela posnog obroka u Požegi
Misa večere Gospodnje