Search
Close this search box.

ZANIMLJIVOSTI Školarci na druženju s gradonačelnicom – uz kakao!

U sklopu programa Dječjeg tjedna gradonačelnica Pleternice Marija Šarić posjetila je neke područne škole i družila se s učenicima – uz kakao! Željela je u razgovoru saznati što im treba, što bi željeli u školi ili svom mjestu..
U područnoj školi „Tomo Perić” u Buku gradonačelnicu je dočekalo 13 učenika prvog i drugog razreda te njihove učiteljice Ana Podobnik i Terezije Zečević, koje su ovaj put također sjele u klupe i slušale najmlađe. A njima su se jezici ‘razvezali’ pa su pitanja, želje i prijedlozi samo ‘pljuštali’ – najviše im je trebalo lopti za nogomet i graničar, željeli su i još sprava na igralištu, pa i nogostup u Kaliniću, sportsku dvoranu…neki čak i banku u selu! Požalili su se i na starije koji parkiraju automobile na mjesu predviđenom njima za igru…Gradonačelnica je pozorno sve slušala, neke ‘probleme’ je obećala odmah riješiti, drugi će morati malo pričekati…a onda su svi dobili i prigodne poklone uz poziv gradonačelnice: ako se u međuvremenu još nečega sjete ili ‘iskrsne’ kakav problem – pišite mi!
– Ovakvi susreti su posebno zanimljivi jer svako naselje, svaka škola ima svoje nekakve sitne probleme i izazove s kojima se susreću i uvijek je lijepo čuti njihovo mišljenje, njihove potrebe jer to dobro dođe, uz one planove koje nam daju odrasli iz mjesnih odbora, da upotpunimo naše programe aktivnosti u gradu kako bi stvorili što ljepše okruženje za dječje odrastanje – rekla je gradonačelnica Šarić.

Tekst i foto: V.Milković

Vezano
Vezano