Search
Close this search box.

ZBOG NEPAŽNJE DVOJICE VOZAČA U prometnim nesrećama ozlijeđeni 76-godišnjak i 12-godišnje dijete

Alkoholizirani muškarac narušavao javni red i mir pa omalovažavao policijske službenike

U ponedjeljak 17. lipnja 2024. oko 19.30 sati u Požegi u Ulici sv. Florijana u ugostiteljskom objektu, muškarac starosti 27 godina je galamio na 60-godišnjeg djelatnika navedenog objekta, a prilikom policijskog postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike raznim pogrdnim riječima.

Ispitivanjem alkoholiziranosti kod njega je utvrđena i prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 3,01 promil.

On je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi, a protiv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
 
Dragovoljno predao 650 komada streljiva

U ponedjeljak 17. lipnja 2024. na području grada Požege, anonimni građanin je policijskim službenicima dragovoljno predao 650 komada streljiva. Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

 Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja-manje tragedija“ i vratili oružje i eksplozivna sredstva, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.
 
U sudaru dva osobna automobila teško ozlijeđen 76-godišnjak

U ponedjeljak 17. lipnja 2024. oko 17.40 sati u mjestu Orljavac, 76-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, prilikom izlaska s kolnog prilaza nije propustio sva vozila koja se kreću kolnikom te je u tom trenutku naišao osobni automobil kojim je upravljao 36-godišnjak koji je prednjim dijelom vozila udario u prednji dio vozila kojim je upravljao 76-godišnjak.

Nakon udara je došlo do slijetanja osobnog automobila kojim je upravljao 36-godišnjak u putni kanal. U prometnoj nesreći 76-godišnjak je teško ozlijeđen, a također je utvrđeno da oba vozača nisu koristila sigurnosni pojas.

36-godišnjaku je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna, a protiv 76-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U vremenu od 18.10 do 21.05 sati državna cesta D-38 je bila zatvorena za sav promet i on se odvijao obilaznim pravcima.

Istoga dana, oko 18.50 sati u Požegi na raskrižju ulica Vjekoslava Babukića i Primorske, nepoznati vozač koji je upravljao nepoznatim vozilom udario je u osobno prijevozno sredstvo (romobil) kojim je upravljalo 12-godišnje dijete koje je na obilježenom pješačkom prijelazu prelazilo kolnik.

Dijete je lakše ozlijeđeno i slijedi daljnje kriminalističko istraživanje i utvrđivanje svih okolnosti navedene prometne nesreće.

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Požegi u ulicama Njemačka i Antuna Gustava Matoša.
 
 
Izvor: PU požeško-slavonska
Foto: V.Milković

Vezano
Vezano