GRIPA Počelo cijepljenje u našoj županiji – oboljelih za sada nema

Oboljelih od gripe u našoj županiji za sada nema. Kazao nam je to dr.Ante Vitalia, voditelj Službe za epidemiologiju županijskog Zavoda za javno zdravstvo.
-Što se tiče cijepljenja ono je započelo. Naručili smo i dobili 8000 doza i to je otprilike na razini prošle godine. Svi koji se žele cijepiti, mogu se javiti svom obiteljskom liječniku ili u Zavod za javno zdravstvo. U Požegi se cijepljenje obavlja ponedjeljkom, srijedom i petkom od 7 do 10 sati a utorkom i četvrtkom smo u Pakracu od 10 do 12 sati – dodao je dr.Vitalia. Cijepljenje se, podsjetio je, preporuča starijima od 65 godina i kroničnim bolesnicima.
A kad smo već kod zaraznih bolesti, kažimo da je Covid 19 još uvijek među nama. Srećom, kazao je dr.Vitalia, oboljeli imaju blažu kliničku sliku. Tjedno ih se evidentira desetak a, ako ima onih koji se žele cijepiti protiv koronavirusa, još uvijek mogu, cjepiva ima.

Tekst: V.Milković
Foto: pixnio

Vezano
Vezano
krispan-nasl
Izrada ukrasa za krispane!

Bećarski šor u Pleternici je spreman za adventska zbivanja i preostalo je još samo okititi krispane. Stoga je Muzej bećarca…