Search
Close this search box.

KORONAVIRUS Od jučer čak 61 novozaražena osoba u našoj županiji – Zavod za javno zdravstvo uputio novi poziv za cijepljenje!

Epidemiološka situacija se u našoj županiji ubrzano pogoršava. – U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 229 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 6 osoba je hospitalizirano, 223 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalaze 26 osoba, a ukupno je testirano 101656 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 70 uzoraka, od kojih je 61 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba – objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Istovremeno, iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo primili smo slijedeću informaciju:

CIJEPLJENJE PROTIV COVID-19 BOLESTI SVIBANJ 2022.

Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije poziva sve zainteresirane stanovnike Požeško-slavonske županije na cijepljenje protiv bolesti COVID-19 bez prethodnog naručivanja. Cijepljenje se provodi cjepivom proizvođača Moderna, Janssen, Pfizer i Nuvaxovid. Na cijepljenje je potrebno ponijeti zdravstvenu i osobnu iskaznicu.
Cijepiti se možete u ambulanti izabranog liječnika obiteljske medicine. Svi zainteresirani neka se jave svom obiteljskom liječniku radi organizacije cijepljenje.
Cijepljenje je moguće obaviti i u Zavodu za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije prema sljedećem rasporedu:
• Požega (Županijska 9, amb Službe za epidemiologiju) ponedjeljak – petak 12 – 14 sati
• Pakrac (Bolnička 68, amb Službe za epidemiologiju u zgradi doma zdravlja) utorak 10 – 12 sati
Za dolazak na cijepljenje u Zavod nije potrebna prethodna najava.

CIJEPLJENJE PROTIV COVID-19 BOLEST
DJECE STAROSNE DOBI 5 – 12 GODINA

Roditelji zainteresirani za cijepljenje protiv COVID-19 djece starosne dobi 5 – 12 godina mogu se naručiti u:
• Zavod za javno zdravstvo, Požega, Županijska 9, Služba za školsku medicinu ponedjeljak 16 – 18 sati srijeda 12 – 14 sati
• Dom zdravlja, Pakrac, Bolnička 68, pedijatrijska amb dr. Turuk utorak 12 – 13 sati srijeda 12 – 13 sati
• Dom zdravlja, Pleternica, Prilaz 20, pedijatrijska amb dr. Zečević utorak 11 – 13 sati srijeda 11 – 13 sati
Roditelji djece predškolske dobi mogu se za cijepljenje protiv COVID-19 također javiti i izabranom pedijatru ili izabranom liječniku obiteljske medicine. Sukladno preporukama HZJZ-a posebno se preporučuje cijepljenje djece i mladih koji zbog kroničnih bolesti ili terapije imaju povećan rizik od težih oblika bolesti COVID-19. Cijepljenje se preporučuje i djeci i mladima koji dijele kućanstvo s osobama koje boluju od kroničnih bolesti, a koje uvećavaju rizik za razvoj težih oblika bolesti COVID-19. Preporučuje se cijepljenje protiv bolesti COVID-19 i za djecu koja dugotrajnije borave u različitim oblicima kolektivnog smještaja, koji uključuje noćenje. Više informacija o EU digitalnoj COVID potvrdi na https://www.eudigitalnacovidpotvrda.hr/hr.
S poštovanjem,
Ravnatelj: Mato Matijević, dr.med.vet. univ.mag.teriogenologij

Vezano
Vezano