Search
Close this search box.

KULTURNO LJETO U KUTJEVU Održana radionica „Mama, dosadno mi je” – kako se zabaviti bez ekrana?

Kulturno ljeto u Kutjevu” ove godine donosi više radionica za djecu različitog uzrasta a jedna takva održana je jučer poslijepodne u parku nedaleko Dvorca. Nazvana je „Mama, dosadno mi je”.
– Na održavanje radionica odlučili smo se zbog sve prisutnije pojave kod djece: prekomjerne upotrebe tehnologije. Radionice će biti na otvorenom jer smo htjeli pokazati djeci da se zabaviti može i vani, bez ekrana – rekla je Matea Bilić, viši stručni suradnik za informiranje, protokol i marketing Grada Kutjeva.
Sat vremena s najmlađim Kutjevčanima u razgovoru i igrama provela je psihologinja Ana Helena Galić.
– Mislim da treba što više raditi s djecom na tim nekim aktivnostima koje će ih maknuti od ekrana i mobitela a koje će kod njih razvijati te vještine prijateljstava i igranja kako smo mi odrasli to nekad radili. Aktivnosti koje sam osmislila za njih su kreativnog tipa a ova radionica danas je za uzrast djece od 6 do 10 godina- rekla je A.H. Galić.
Druženje u hladovini parka započelo je uz dva pravila: nema upadanja u riječ drugima, želite ni nešto kazati, dignite ruku, te – nema upotrebe ružnih riječi i vrijeđanja. A onda je krenulo upoznavanje na neobičan način – svako je dijete kazalo svoje ime i potom ga ‘vezalo’ uz neku životinju čiji naziv počinje prvim slovom imena djeteta, primjerice. Vito – vuk. Uslijedilo je crtanje i bojanje plišanaca kojima je trebalo izabrati ime i zanimanje. Tako je jedna medvjedica dobila ime Jelena a mala crtačica je zamislila kako će ona biti frizerka, plišanac lavice dobio je ime Michelle a zanimanje joj je umjetnica…Origami je mališanima zadao malo više muke pa je dogovoreno da ih završe kod kuće s roditeljia. Uslijedile su ‘glazbene stolice’, razgovor….i podjela diploma ‘za superheroja u borbi protiv dosade’!
Iduća radionica za djecu održat će se ponovo u ponedjeljak 3.srpnja u 18 sati pa, ako niste bili u mogućnosti doći jučer, navratite. Tema je zanimljiva: Kako biti bolji prijatelj? Igre i razgovor bit će ‘protkani’ porukama protiv vršnjačkog nasilja.

Tekst i foto: V.Milković

 


Vezano
Vezano