Search
Close this search box.

PETNAESTA OBLJETNICA Uoči Uskrsa izdan 100.broj biskupijskog glasila „Zajedništvo”

Uoči Uskrsa izdan je 100.broj biskupijskog glasila „Zajedništvo”. Kao i u ranijim brojevima u njemu su objavljeni tekstovi o najznačajnijim zbivanjima u Biskupiji od prethodnog broja. Naravno, tu je na početku uskrsna poruka biskupa msgr.Antuna Škvorčevića a potom se nizaju tekstovi „Korizmena duhovna obnova svećenika”, „20.obljetnica smrti kardinala Franje Kuharića”, „Susret biskupa i ukrajinskih izbjeglica”, „23.Križni put mladih Požeške biskupije”…tu su i izvješća o svim održanim korizmenim tribinama…kao i najava hodočašća u Rim povodom 25.obljetnice utemeljenja Požeške biskupije.
Kažimo i kako je sadašnji urednik glasila preč.Ivica Žuljević a u urešivačkom odboru još su mr.Josip Krpeljević, vlč.Marijan Pavelić, Višnja Mikić i Ljiljana Marić.
Prvi broj „Zajedništva” tiskan je u veljači 2007.godine a u njemu je na početku objavljena korizmena poruka biskupa Škvorčevića. U njoj on, među ostalim, znakovito kaže – „Učinimo da materijalno siromašna Slavonija bude duhovno bogat dio Hrvatske”.U „Zajedništbvu” je objavljena i duhovna misao Tomislava Ivančića, predstavljena je brojna obitelj Tkalčec, tu je i tekst o bl.Alojziju Stepincu, Caritasu, otvaranju Kolegija za nadarene siromašne učenike, župniku Vjekoslavu Mariću…
Prvi urednik „Zajedništva” bio je prof.Mato Nosić a u uredništvu su, kao i sada, bili Josip Krpeljević, Višnja Mikić i Ljiljana Marić, te pokojni vlč.Pavle Primorac.

Pripremila: V.Milković
Foto: Požeška biskupija/V.Milković

Vezano
Vezano