Search
Close this search box.

UOČI BLAGDANA SV.FLORIJANA Predstavnike više od tisuću vatrogasaca naše županije primio zamjenik županice Ferdinand Troha – „Vi ste nešto čime se ova županija ponosi „

U Požeško-slavonskoj županiji djeluje 57 dobrovoljnih vatrogasnih društava i 2 javne vatrogasne postrojbe s više od tisuću aktivnih vatrogasaca. Za njihove predstavnike, uoči današnjeg blagdana sv.Florijana zaštitnika vatrogasaca, sinoć je održan prijem. S njima je razgovarao i čestitao im na svemu što rade za širu zajednicu zamjenik županice Ferdinand Troha.
Na samome početku prijema, svima prisutnima obratio se predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Dragutin Žnidarec, koji je zahvalio zamjeniku na prijemu te iskoristio priliku kako bi svim vatrogascima čestitao blagdan sv. Florijana.
„Svjedoci smo da vatrogastvo posebice zadnjih pet do šest godina napreduje ogromnim koracima, što je posebice istaknuto posljednje dvije godine. Najveći dio toga odnosi se na financijski dio koji nam je zaista potreban, nabavlja se nova oprema, vozila, a pomoć u tome pružaju nam također Vlada RH i čelnici lokalne i regionalne samouprave. Mi smo to sve zaslužili, jer primjerima koji su se dogodili u posljednje dvije do tri godine, dokazali smo da smo sposobni odgovoriti na sve izazove koji se pojave pred nama.“ – rekao je predsjednik Žnidarec spomenuvši „vatrogasnu mrežu“ u kojoj je također predviđen određeni financijski iznos, što će biti veliki doprinos Republike Hrvatske za razvoj vatrogastva.
„Zahvaljujem Županiji što prati rad Županijske vatrogasne zajednice i što nam pomaže kad god je to potrebno. Cilj nam je također i privlačenje mladih ljudi, djece, jer ih kroz obuke preventivno pripremamo da nauče nešto što mogu primijeniti u svom životu. I to je jedan način da aktiviramo one koji će nas naslijediti, ali isto tako da ih naučimo nekakvim vrijednostima koje su dobre u životu.“ – istaknuo je predsjednik VZ PSŽ Dragutin Žnidarec.
Ispred županije Požeško-slavonske i u ime županice Antonije Jozić, sve prisutne pozdravio je i čestitao blagdan sv. Florijana zamjenik županice Ferdinand Troha, zahvalivši svima na dolasku u Županiju.
„Dobrovoljna vatrogasna društva, Javna vatrogasna postrojba, svi okupljeni oko jedne plemenite ideje čuvanja imovine i ljudi ovog našeg lijepog kraja, u okviru vaših vatrogasnih postrojbi, nešto su čime se ova županija ponosi – ponosi se njihovom tradicijom, ali isto tako i njihovim uspjesima. Već duže vrijeme svjedočim vašem djelovanju i mogu reći da sam nedavno, kad je bila ugroza od bujičnih poplava u brestovačkom kraju, bio i ponosan i impresioniran brzinom i osposobljenošću vaših postrojbi.“ – rekao je zamjenik Troha.
„Proteklih par godina svjedoči da smo uistinu izdvojili značajna i materijalna sredstva da bi poboljšali standarde koje imate. Jasno je da vi uvijek tražite i želite više, i da nastojite podići postojeće standarde, ali isto tako mogu reći da imamo naznaka, da očekujemo, da ćemo i u narednom razdoblju poraditi i na vašoj opremljenosti i na vašoj infrastrukturi kad su u pitanju vaši objekti, a ono što me osobito raduje, i na vašoj edukaciji.“ – istaknuo je zamjenik, rekavši kako Županija s ponosom prati rad vatrogasnih zajednica s mladima te im na tome čestitao.
Na samome kraju svečanog prijema županijski vatrogasni zapovjednik Marko Ašenbrener pridružio se čestitkama svim vatrogascima te istaknuo kako će cijeli mjesec svibanj, kao mjesec zaštite od požara, biti obilježen brojnim događanjima što je započelo već s jučerašnjim danom kada je predsjednik RH primio delegacije vatrogasaca iz cijele Hrvatske te je na prijedlog Vatrogasne zajednice PSŽ, gospodin Ivica Turković stariji primio državno odlikovanje.

Tekst: pszupanija/ V.Milković

Foto: V.Milković

 


Vezano
Vezano