Search
Close this search box.

USUSRET IZBORIMA ZA EU PARLAMENT U Gradskoj knjižnici Požega predstavljena kampanja Europskog parlamenta #IskoristiSvojGlas

Ususret izborima za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja 2024., Europski parlament će u svim državama članicama na razini cijele države provoditi institucionalnu kampanju #IskoristiSvojGlas. Ona za cilj ima potaknuti građane s pravom glasa da sudjeluju na izborima i tako pomognu odrediti smjer kojim će Unija ići idućih pet godina.
Predstavljanje kampanje u Požegi je održano u Gradskoj knjižnici a skupu su prisustvovali predstavnici obrazovnih ustanova, udruga, medija. Razgovaralo se prvenstveno o tome kako bolje potaknuti građansku participaciju u izborima. Izlazak na izbore bitan je jer se biraju ljudi koji će nas predstavljati u Europskom parlamentu gdje se donose zakoni i druge regulative koje dotiču sve aspekte života – od poljoprivredne politike, politika prema mladima i kulture pa do razvoja svih europskih regija, energetske politike, migracija i dr.
O kampanji i izborima za EU parlament govorili su predstavnici Ureda EU Parlamenta u Hrvatskoj Marko Boko i Ivo Antunović.

Tekst i foto: V.Milković 

Vezano
Vezano
Događaji
Zadnje objave
Fotogalerija
Zoran Vakula i pleternički školarci
Komemoracija u Ruševu
Povodom Dana županije uz spomenik hrvatskim braniteljima položeni vijenci
Besplatna kontrola tlaka i šećera u krvi
 Svetkovina Uskrsnuća Gospodnjega u požeškoj Katedrali